Elke maand organiseert publiq een UiTsalon rond één specifiek thema. Het salon van juni: 'exclusief voor/door jongeren?'.

Op 25 april kan je in Gent een avondje clubben op Prokofjev. Met de Classical Music Rave, een event dat eerdere edities kende in onder meer Amsterdam, Ohio, en Sao Paulo, zoomt  Muziekcentrum De Bijloke in op een jong publiek. Brendan Walsh, bezieler van het concept, vertelt hoe ze het project hebben aangepakt. We plaatsen de inhoudelijke en marketingaanpak van dit praktijkvoorbeeld vervolgens in een ruimer kader en gaan afsluitend in debat met enkele andere cultuurhuizen die speciale events programmeren en ontwikkelen gefocust op jongeren. Meer info volgt!

Cultuurhuizen investeren volop in een aanbod op maat van jongeren. Ook experimenteren organisatoren meer en meer door jongeren nauwer te betrekken bij de ontwikkeling en communicatie van artistieke projecten. Leveren al deze inspanningen steeds het verwachte resultaat? Bestaat er een sleutel tot succes? Kunnen we van commerciële marketingspelers good practices meepikken als het gaat over communiceren naar deze doelgroep? Hoe zou de ultieme culturele marketingcampagne er kunnen uitzien?

Voor wie: communicatie - en publieksmedewerkers

Benieuwd? Bekijk hieronder het programma. overtuigd? Schrijf je in!

 

Programma (onder voorbehoud)

vanaf 13u00: ontvangst

13u30 - 14u00: Brendan Walsh met Classical Music Rave van Muziekcentrum De Bijloke

14u00 - 14u45: Waaruit bestaat een goede marketingcampange voor jongeren?

14u45 - 15u00: Pauze

15u00 - 15u40: Korte pitches van cultuurprojecten voor en door jongeren (o.a. FOMU met Museum Takeover en Nightwatch, Brusselse museumraad met Museum Night Fever,...)

15u40 - 17u00: Debat tussen de sprekers

  

Datum

Dinsdag 19 juni 2018

Vanaf 13:30 - 17:00 

 

Locatie

Auditorium, Muziekcentrum De Bijloke

Jozef Kluyskensstraat 2

9000 Gent

 

Prijs

49 euro (excl. BTW). Voor elke tweede deelnemer van dezelfde organisatie30 euro.

Kostenloos annuleren kan tot en met dinsdag 5 juni.

 

Nog vragen? Neem contact op met erin@publiq.be.

Schrijf je in!