Kenniswerking

publiq als expertisecentrum

We delen onze eigen expertise, sporen de noden op in de brede vrijetijdssectoren en detecteren en ontsluiten good practices. De kenniswerking wordt gevoed door en voedt op haar beurt de belangrijkste opdracht van publiq. Deze bestaat uit de ontwikkeling van tools en platformen die relevant zijn voor en inspelen op de behoeften van de brede vrijetijdssector.

Voor wie?
Iedereen die wil inzetten op vrijetijdscommunicatie - en participatie

Hoe?
We delen onze kennis op maandelijkse UiTsalons, op UiTPAScafés en op een jaarlijks UiTforum.

 

 

De komende kennismomenten van publiq 

 

1. UiTsalons

 

Maandag 26 maart 2018

Doelgroepgericht communiceren

Oostende, CC De Grote Post

Het vrijetijdsbeleid van Oostende spitst zich toe op verschillende doelgroepen, met bovenaan mensen in armoede en andere kansengroepen. Dat vraagt dan een trefzekere en doordachte communicatie. De collega's van Oostende vertellen over hun inspirerende (UiTPAS)campagnes, aanpak aan balies en laagdrempelige communicatie. 

 

Dinsdag 24 april 2018

Digital Marketing Uncovered - ism Cultuurconnect

Kortijk, Schouwburg en Kunstencentrum BUDA

"Ken je publiek". Je hoort het overal weerklinken, maar je weet niet hoe eraan te beginnen? Kunnen de hopen bezoekersdata die je verzamelde je daarbij helpen? Maar hoe? We reiken je enkele handige instrumenten aan, overlopen daarop gebaseerde case studies (en hun resultaat) en laten zien wat voor rol segmentatie daarin kan spelen.

 

Donderdag 17 mei 2018

Vlaamse middag over publiekswerking - ism Cultuurmarketing.nl

Amsterdam, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond

Een publiek tot bij een cultureel product brengen, dat is de opdracht van een publiekswerker. Het domein kreeg in Vlaanderen al enige tijd vaste voet aan de grond en is nu ook in Nederland aan een opmars bezig. Daarom trekken we ,met publiq naar onze noorderburen en nemen we deze Vlaamse expertise mee. Zin in een Vlaamse 'best of', of in een Nederlandse netwerknamiddag?  

 

Dinsdag 19 juni 2018

Exclusief voor jongeren?

Gent, De Bijloke Muziekcentrum

Met de Classical Music Rave, een event dat eerdere edities kende in onder meer Amsterdam, Ohio, en Sao Paulo, zet Muziekcentrum De Bijloke in op een jong publiek. Brendan Walsh, bezieler van het concept, vertelt hoe ze het project hebben aangepakt. Afsluiten gebeurt met een debat tussen cultuurhuizen die speciale events programmeren en ontwikkelen gefocust op jongeren. Meer info volgt!

 

2. UiTPAScafés

De community van UiTPASaanbieders en -gemeenten is een netwerk waarin uitwisseling centraal staat. Neem tijdens de UiTPAScafés dus de vertrouwde kop koffie in de hand en ga het gesprek aan met jouw UiTPAScollega's. Want zij zijn de ervaringsdeskundigen bij uitstek.

Een datum voor het volgende UiTPAScafé volgt snel.

 

3. UiTforum

Het Uitforum XL staat garant voor een dag die inspireert, motiveert en bruggen slaat: tussen gemeentebestuur en vrijetijdsorganisator, tussen theorie en praktijk, tussen wens en werkelijkheid, tussen practice en good practice en tussen publiq en de gehele vrijetijdssector. In de werksessies komen niet enkel onze eigen producten aan bod, maar nodigen we ook relevante sprekers uit het vrijetijdsdomein uit om hun visie, theorie of de uitwerking ervan te delen.

Terwijl we aan het UiTforum 2018 sleutelen, kunnen de nieuwsgierigen onder jullie het UiTforum van 2017, de XL-editie, hier herbeleven.

Nieuws over Kenniswerking